Kurssiohjeistus
Koulutuksen rakenne
Aukeaa 1.10.
MODUULI 1. Opiskelu Lisätuloja luonnonkosmetiikasta -kurssilla
MODUULI 2. Iho ja kosmetiikka
MODUULI 3. Kosmetiikkalainsäädäntö
Etäluento: moduulien 1-3 yhteenveto, keskustelua (ma 28.10. klo 18.30-20.30)
Aukeaa 1.11.
MODUULI 4. Tuotesuunnittelu ja pakkaukset
MODUULI 5. Luonnonkosmetiikan ainesosat
Etäluento: moduulien 4-5 yhteenveto, keskustelua (ajankohta sovitaan yhdessä)
Aukeaa 1.12
MODUULI 6. Valmistusmenetelmät ja tuotteiden säilyvyys
MODUULI 7. Perusohjeet tuotteisiin
MODUULI 8. Vinkit tuotteiden markkinointiin
Formulointilivet, joissa voi myös lopuksi keskustella (ajankohdat sovitaan yhdessä)
Lisäksi:
kurssialustalta löydät runsaasti linkkejä hyödyllisille verkkosivustoille ja materiaaleihin. Saat myöhemmin tietoa kiinnostavien vierailijoiden etäluennoista.
Lista verkkokaupoista, joissa raaka-aineita ja pakkauksia
Alekoodit Vihreän ilon yhteistyökumppaneille
LIMEPOP 10% alekoodi lokakuun loppuun eli 31.10. koodilla NEBTY
NATURE BY AMPPU 10% ensimmäisestä/yhdestä tilauksesta koodilla ilo10. Ei aikarajoitusta.


Vinkkejä opiskeluun kurssilla
TUTUSTU MARKKINOILLA OLEVIIN TUOTTEISIIN. Käytä opiskeluaika hyväksesi ja tutustu mahdollisimman laajasti erilaisiin kosmetiikkasarjoihin, tuotteisiin ja ainesosiin. Millaisia tuotteita ja tuotesarjoja on olemassa? Mitä voisi puuttua markkinoilta? Millainen tuote helpottaisi arkea tai ratkaisisi potentiaalisen asiakkaasi ongelman? Kannattaa tehdä ainakin pieni markkinatutkimus tai -katsaus suunnitteluvaiheessa.
TUTKI ERILAISIA AINESOSIA. Etsi tietoa raaka-aineista kirjoista, verkkomateriaaleista, ainesosia myyvien verkkokauppojen ja raaka-ainevalmistajien sivuilta. Pyri löytämään mahdollisesti tieteellistä tutkimusta aktiiviaineiden vaikutuksista. Kun esittelet tuotteitasi asiakkaillesi tai jälleenmyyjille, sinulla on hyvä olla perustelu sille, miksi olet käyttänyt juuri kyseisiä ainesosia tuotteissasi.
HARJOITTELE KÄYTÄNNÖSSÄ. Luonnonkosmetiikan valmistusta oppii parhaiten tekemällä ja kokeilemalla.
Pidä harjoitteluvaiheessa tuotteiden koostumukset yksinkertaisina. Silloin on helppo määrittää, mikä tuotteessa meni vikaan.
Valmista tuotteita pieniä määriä ja käytä edullisia raaka-aineita tekniikan opiskeluun. Tällöin ei harmita heittää tuotetta pois, jos se ei ole käyttökelpoinen.
Kokeile valmistaa samaa tuotetta erilaisilla ainesosilla. Huomaat pian miten mikäkin ainesosa vaikuttaa kokonaisuuteen. Esimerkiksi eri kasviöljy tai emulgaattori voi muuttaa tuotteen rakennetta merkittävästikin.
PIDÄ KIRJAA KOKEILUISTASI. Valitse itsellesi sopivin tapa kirjata kokeilusi ylös. Se voi olla vihko ja kynä, ipad, kännykän kamera+muistikirja, läppäri tai muu tapa. Pääasia on, että tallennat käyttämäsi ainesosat ja niiden määrät ylös.
Voit kirjoittaa myös muistiinpanoja valmistusmenetelmästä ja muista huomioista. Kirjoita ylös myös matkan varrella tulevia tuotekehittämisideoita ja hyviä lähdeaineistoja. Hyvät muistiinpanot hyödyttävät sinua myöhemmin.